Събития

Транспорт Печат Е-мейл
Balkan Station

До мястото може да се стигне по два начина:


Вариант 1: с влак – изключително удобен вариант за пътуване, препоръчваме го поради следните причини: пътнически влакове от София до жп спирка Балкан (и обратно) пътуват през целия ден и пристигат за около 1 час и 15 минути. Спирката се намира на около 3 мин. пеша от мястото на събитието. Разбира се това е и финансово по-изгодният за вас вариант. Също така, маршрутът, по който минава влакът е много живописен, което прави пътуването още по-приятно.
Влаковете тръгват от централна гара София и от гара София Север. По-долу са описани часовете на тръгване от София, а тези от София Север тръгват с 3 минути по-късно. За Ваша безопасност, при пристигане, моля слизайте от дясната страна на влака по посока на движението му (София > Балкан). След като слезете, пресичате линията и тръгвате по пътечката, спускаща се надолу към река Искър. След около 3 мин. ходене пеша, минавайки през пътеката и въжения мост, ще стигнете до мястото на партито.
Ако пристигнете с влак от обратната посока (Лакатник > Балкан), също е препоръчително да слезете от дясната страна на влака по посока на движението му, в този случай обаче няма да се налага да пресичате линията, тръгвате направо по пътеката.

Влакове от централна гара "София" до жп сп. "Балкан":
------------------------------------------------------------------------

Събота 16 юни, пътнически влакове, часове на тръгване и пристигане:

* тръгва в 14:15ч., пристига в 15:29ч., цена: 3.00лв.
* тръгва в 16:45ч., пристига в 17:56ч., цена: 3.00лв.
* тръгва в 18:00ч., пристига в 19:15ч., цена: 3.00лв.
* тръгва в 20:45ч., пристига в 21:57ч., цена: 3.00лв.

Влакове от жп сп. "Балкан" до централна гара "София":
------------------------------------------------------------------------

Неделя 17 юни, пътнически влакове, часове на тръгване и пристигане:

* тръгва в 04:25ч., пристига в 05:40ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 06:02ч., пристига в 07:15ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 06:58ч., пристига в 08:15ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 10:58ч., пристига в 12:11ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 15:53ч., пристига в 17:11ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 17:30ч., пристига в 18:41ч., цена: 3.00 лв.
* тръгва в 18:58ч., пристига в 20:14ч., цена: 3.00 лв.


 

 

Вариант 2: с автомобил - препоръчваме Ви да избегнете пътуването с автомобил, причините са следните: охраняем ще бъде единствено главният паркинг, който събира не повече от 22 коли и тъй като ще бъде безплатен, организаторите не носим отговорност при евентуални поражения!!! Също така пътеката от пътя до мястото на партито е по-дълга и по - неудобна за пренасяне на багаж в сравнение с тази от жп спирката до мястото. Ще има още няколко обозначени паркинга край пътя освен главният, но те са на разстояния съответно: 10-15-20-30 мин. пеша от поляната, на която ще се проведе събитието и няма да бъдат охранявани.

* Подробно описание на автомобилните маршрути:

1. От София, тръгвате по околовръстния път или от кв. "Надежда", в посока Костинброд (по пътя за Петроханския проход). Като стигнете до с. Бучин проход, следите пътя за отклонение вдясно (има табела) за гр.Своге. Ще минете през с. Искрец и неколцина други села. В Своге, на първото голямо кръстовище, поемате наляво, в посока гара Бов и гара Лакатник. На около 4-5 км разстояние от гара Бов, от дясната страна на пътя ще видите главният паркинг, обозначен с бяла табела “БАЛКАН”. Преди и след него, също от дясната страна ще откриете и други определени за паркинг места, отбелязани с табели „Balkan Station”. Този маршрут е препоръчителен, макар и да е с около 10 км по-дълъг. Пътната настилка от София до Своге е в отлично състояние!

2. От София, тръгвате по околовръстния път или от кв. "Надежда" в посока Нови искър и продължавате по искърското дефиле. Минавате през гр. Своге, продължавате напред по главния път. След гара Бов..... до „Balkan Station” описанието съвпада с това за първия посочен маршрут. Този вариант НЕ ви го препоръчваме, защото текът ремонти по него, а отсечката, София - Своге е в много лошо състояние!

3. Тръгвате от София (кв. Младост, кв. Дружба и др.) по Ботевградско шосе, през автомагистрала “Хемус”. От магистралата завивате на дясно в посока Ботевград (има табела), като след това подминавате следващата (синя) табела „Ботевград”, за да избегнете влизане в града. Продължавате напред, като следвате маршрута: с. Новачене » с. Скравена » с. Люти дол (няколко километра след него трябва да направите остър ляв завой, при табелата за гр. Своге) » с. Зверино » гара Лакатник » Balkan Station. Между посочените в маршрута села има и множество други, покрай които ще минете.

Разстояния: София (през Нови искър) - Balkan Station 55км.; Бов - Balkan Station 4,5км.; Лакатник - Balkan Station 3,5км